Geluid tijdens de Teenz disco

Beste ouders van de Teenz bezoekers,

Na afloop van de meest recente Teenz disco zijn er vanuit ouders opmerkingen gekomen over het geluidsniveau tijdens de disco’s. Wij begrijpen als bestuur dat het gehoor van uw kinderen van groot belang is. Om deze reden streven wij er dan ook naar het geluidsniveau gedurende de avond zo goed als mogelijk binnen bepaalde grenzen te behouden.

Onze vrijwilligers monitoren tijdens de avond het geluidsniveau zowel binnen als buiten het pand. Dit doen zij met behulp van een decibel meter. De wettelijke norm voor dB voor een café/bar met jongeren is tussen de 90-95 dB. Een discotheek voor jongeren mag tussen de 90-105 dB als grens hanteren. Als jongerencentrum hechten wij natuurlijk veel belang aan de gezondheid van onze relatief jonge bezoekers. Om deze reden streven wij ernaar om het geluidsniveau van onze muziekinstallatie zo laag mogelijk te houden tijdens de Teenz disco’s.

Dat is natuurlijk allemaal leuk en aardig maar hoe hard is dat nou eigenlijk, die 90 dB? Ter vergelijking, een enkel gillend kind produceert ongeveer 90 dB. Een klas of groep schreeuwende kinderen kan wel 120 dB produceren. Dat is net zoveel als de sirene van een ambulance of een startend vliegtuig!

Tja daar kan onze geluidsinstallatie niet tegen op en dat willen wij ook absoluut niet. Doen wij hier dan niks aan? Natuurlijk wel! Iedere disco avond spreken onze vrijwilligers de kinderen aan op o.a. rennen, stoeien, gillen en schreeuwen. Als ouders zal u dit niet verbazen. Helaas, zelfs als er niet gegild en geschreeuwd wordt komt een groep kinderen al snel boven de muziek, en daarmee ook onze geluidsgrens uit. Laat staan wanneer enkele kinderen enthousiast mee zingen.

Niemand van ons wil dat kinderen met een pijnlijke piep in de oren naar huis toe gaan. En wij willen ook dat de kinderen plezier hebben hier op de avond. Om die rede zijn er bij onze bar altijd gratis oordoppen te verkrijgen voor de kinderen. Wilt u dat uw kind goed beschermd is tegen gehoorschade dan raden wij u aan om te kijken naar meer professionele gehoorbescherming.

Bent u zelf benieuwd hoeveel geluid de muziek en de kinderen maken? Zowel achter de bar als op ons balkon kunt u horen hoe het er aan toe gaat tijdens de Teenz. Dus kom een avondje toe kijken of mee helpen! Wij zien u graag tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Bestuur JC de Wissel